zondag 7 oktober 2012

Van oud naar nieuw

In de hoek staan ouwe schilderijen waar ik helemaal niets meer mee heb maar ja weggooien is toch zonde...dus ga ik er nog maar een keertje overheen. Heb twee panelen van het zelfde formaat 40x50 cm en op de achterkant staat 1992...echte ouwtjes dus en een werk op papier dat niet verder komt dan de opberg map...nou die moet er dan maar aan geloven...

Ik smeer de panelen dik in met gesso en weg zijn m'n schilderijtjes, als dat droog is geef ik de panelen een laagje licht grijze acryl verf dit omdat het werk op papier (houtskool-potlood en acryl) ook grijs is en ik het zo wil houden.


Het werk op papier ga ik scheuren en verdeel het over de twee panelen en plak het vast met extra heavy Gel Medium van Talens Amsterdam. Als het allemaal goed vast zit en geen randjes van het papier meer omhoog staan ga ik wat kleur aanbrengen met kwast en paletmes en meng verschillende grijsjes.


ik zag ineens allemaal mooie kleine stukjes in het schilderij...wie weet kan ik die stukjes (foto) nog eens als achtergrond voor iets anders gebruiken.


Twee luik Engel.

Nou nog even inlijsten en dan......... dan hoeft het niet meer in de hoek...

1 opmerking:

  1. Mooi engeltje geworden Adrie. Dat vind ik nou het leukste van deze manier van werken, je kan alles weer hergebruiken overheen schilderen beplakken enz
    Hartstikke leuk dan met al die reliefjes, verschillende stukjes die dan zo'n prachtig geheel worden

    BeantwoordenVerwijderen