maandag 15 oktober 2012

Van oud naar nieuw 2

Weer een oud schilderij uit de hoek gehaald en een werk op papier dat ik heb gemaakt naar aanleiding van een online workshop van Traci Bautista.

het oude schilderij laten verdwijnen onder een laagje acrylverf en het werk op papier in stukken gescheurd.
als alle stukjes een "plekje"hebben gevonden, alles vast plakken met Gel Medium en de drie witte stroken die zichtbaar zijn (drie banen) dat is "schoenendozen" papier wat ik ook weer heb vast gezet met Gel Medium.
nu het weer een beetje bij elkaar brengen door dunne laagjes transparante acrylverf (veel water dus).
dan allerlei verschillende patroontjes her en der toevoegen door bv door een taart randje te tamponneren en de zichtbare cirkels zijn afdrukken van een dopje (van een flesje)
de voorkant van een WC lucht verfrisser kan je ook gebruiken om te tamponneren, daar zijn er zoveel verschillende van elk merk heeft z'n eigen gaatjes patroon.
stukje tekst is ook altijd leuk........alleen zie je er bij mij straks helemaal niets meer van...jammer...
dan weer her en der de kwast erover heen dat het weer beetje 1 geheel gaat worden.
uit een stevig stuk papier wat banen scheuren en met een verfrollertje (schuim) met een kleurtje net iets donkerder dan de ondergrond tussen de stroken papier door.
en dan als laatste nog even wat donkers toevoegen voor wat meer contrast, dit heb ik ook weer heel licht met de schuim roller gedaan en de dunne lijntje zijn gedaan met de zijkant van de de schuim roller.
1 opmerking:

  1. Deze is ook weer zo gaaf geworden. Dat is nieuw maken en oud opruimen wat wil je nog meer

    BeantwoordenVerwijderen