donderdag 4 oktober 2012

Van folie naar vissenIk laat nu maar eerst het eind resultaat zien omdat ik denk dat het dan duidelijker is waar het heen gaat.


Allereerst een vel aquarel papier goed nat maken (schoon water en grote kwast) en daar dan wat kleur in zetten, ik heb blauw en gebrande Siena gebruikt.


Op het natte papier in de verflaag  komt losjes een laag plastic huishoud folie wat je eerst een beetje verkreukeld en dat gaat er dan zo als op de onderstaande foto uitzien


Nu wel je nieuwsgierigheid bedwingen er niet meer aan zitten en het lekker een hele nacht laten drogen.


Andere dag de folie eraf halen en.......tatatata.... allemaal mooie vormpjes en dat is dan m'n achtergrond . Had van te voren nog niet nagedacht over wat er op zou komen maar door het blauw leek het water dus.....vissen. Een vissige vorm getekend op een stevig stukje papier en dat uitgeknipt.


Deze vis op verschillende plekken op m'n achtergrond om getekend met potlood.


Aan de bovenkant begonnen met een mengeling van blauw en gebrande Siena (zelfde kleuren als de achtergrond  en rond de visjes geschilderd. De visjes zijn dus uitgespaard.


Nou zijn het bij mij vissen geworden, maar als je de ondergrond in groene, bruine en wat oranje opzet en dan een blad vorm zou uitknippen word het bos met een herfst sfeertje.4 opmerkingen:

  1. Prachtig. Wat een mooie effecten en goed toegelicht met foto's en beschrijving, bedankt voor het delen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ;-) ik weet niet of ik genoeg geduld heb om het folie te laten zitten.. maar het geeft wel een prachtig effect !

    BeantwoordenVerwijderen