donderdag 27 juni 2013

De meisjes van Vermeer

Bij  "painting from the Masters" staat voor de maand juni het "Meisje met de parel" van Vermeer als challenge op het programma. Ik heb de mijne ingestuurd maar het is geen nieuw werk deze had ik namelijk al in 2010 gemaakt en er zelfs....al kan je dat op de foto moeilijk zien een parel (nep hoor :-)) van een ketting van m'n moeder op geplakt.


Gemaakt in acryl op doek 40 x 40 CM.


 Vond het eigenlijk best leuk om te doen dus toen nog maar een van "zijn" dames op doek gezet, deze keer het Zigeunermeisje van Johannes Vermeer.


ook deze met acryl op doek 40 x 40 CM.

Had de portretjes eerst gewoon geschilderd maar vond het toen eigenlijk saai om naar te kijken en heb er toen maar wat anders mee proberen te doen. Het meisje met de parel heb ik in vieren gedeeld en d'r echt vier verschillende vlakken van gemaakt en bij het zigeunermeisje heb ik slechts een kwart van het doek van kleur veranderd, maar wel bij alle twee een portretje in het portret gemaakt.


4 opmerkingen:

 1. Hoi Adrie:) Wow, je hebt er echte kunststukjes van gemaakt. En wat origineel. Ik vind ze werkelijk prachtig, vooral de eerste. Je heb jezelf overtroffen! Dikke complimenten:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Renate,
   ja soms is het wel eens leuk om wat anders uit te proberen :-) en dan denk je.....leuk een serie...maar dat is iets dat lukt mij niet hebben het meestal na 2x gehad hihi.

   Verwijderen
 2. Wat gaaf zo met die verschillende vlakken Adrie,veel mooier dan het origineel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha Carla nou "mooier" dan het origineel ?.....da's wel hele grote veer hoor hihi :-) is gewoon leuk om zo'n ouwetje een beetje op te leuken :-)

   Verwijderen