maandag 17 juni 2013

Twisk

Zaterdag 15 juni werd er voor de 15e  keer in het leuke Noord-Hollandse dorpje Twisk een schilder dag georganiseerd. Je wordt ontvangen met koffie en krentenbrood en dan ontvang je een oranje vlaggetje waarvan het de bedoeling is dat je dat vast maakt aan een hek of iets dergelijks langs de kant van de weg waar je gaat zitten schilderen. Voor elke schilder 1 vlaggetje zodat de organisatie weet hoeveel lunchpakketjes er op die plek moeten worden gebracht...zo leuk! En dan komen ze tussen de middag langs met voor iedereen een bolletje met ham, bruin bolletje kaas, een krentenbol, een lekkere appel en koffie/thee of melk. En om half vier is het verzamelen in het dorpshuis waar het gemaakte werk tentoon wordt gesteld. 


aquarel, gemengde techniek met Inktense potloden en bruine inkt.


Nadat het de hele ochtend had geregend werd het toch tegen de middag droog en toen een beetje beschut plekje gezocht want er stond erg veel wind en ik was ook niet de enige op die plek het was een gezellige drukte :-)


sta zelf dus niet op de kiek maar de plek achter de verlaten ezel bij de rose tas (rechts op de foto)............ die is van mij :-)


6 opmerkingen:

 1. Oh wat leuk! Mooi gemaakt Adrie. Heb zelf ook wel eens met zo'n schilder dag meegedaan en ik weet hoe moeilijk het is om je dan te concentreren op je werk. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Hanneke,
   ja is inderdaad moeilijk om je te concentreren maar o zo leuk met al die andere schilders om je heen.

   Verwijderen
 2. What a wonderful work, and you left out so many needless details and captured a beautiful corner . Great values too !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk Adrie! Ziet er wel heel gezellig uit! En ongedwongen:) Volgens mij bestaat zoiets hier in het noorden helemaal niet:( Je schilderij is prachtig geworden. Leuke post:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Renate,
  dank je wel!
  ja was erg leuke dag alleen jammer dat de ochtend helemaal verregend was, maar hier aan deze kant van het land zijn ook niet zoveel van die schildersdagen hoor het lijkt wel of het allemaal steeds minder aan het worden is....zo jammer want het is juist zo leuk om met andere zo'n hele dag buiten te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen