zaterdag 22 december 2012

De kantwerkster

Kwam op het WereldWijdeWeb iets leuks tegen Paint and draw together, had daar al vaker rond gekeken en zag daar vaak leuke onderwerpen voorbij komen. Als ik het goed gezien heb plaatsen ze elke maand een nieuwe foto die je dan na moet schilderen of je eigen draai eraan geven.
Deze keer De Kantwerkster van Johannes Vermeer.


Leek me wel heel erg leuk om daar m'n eigen draai aan te geven en ging lekker met aquarel en
 "taart randjes" aan de slag heb alleen de kleuren Indigo en Sepia gebruikt.


en zo werd deze aquarel mijn eerste bijdrage bij paint and draw together.
Maar vond het zo leuk om te doen dacht wat kan mij het ook schelen...ik maak er nog eentje maar dan nu op een klein canvas doekje van 20 x 20 cm.


de kant werkster van Johannes er op getekend en bedacht te gaan plakken er lag nog zoveel papier op m'n werktafel en een grote pot met behang plaksel en heb alles met kleine gescheurde stukjes beplakt behalve haar gezichtje en handen.


als ik het er eenmaal op heb staan kijk ik niet meer naar het origineel en ga invullen heen met steeds dunne laagjes acryl en dan ook weer stukjes verf wegpoetsen zodat heel goed zichtbaar blijft wat er allemaal onder zit. En al lijken mijn "meisjes" helemaal niet meer op die van meneer Vermeer maakt mij niet uit...heb gewoon lekker zitten schilderen.
8 opmerkingen:

 1. Allemaal mooie meisjes! Niet van Vermeer, maar van Adrie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige kantwerksters Adrie, super leuk gemaakt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Adrie, dat ze er niet echt op lijken vind ik juist het mooie; er gaat toch niks boven "je eigen ding doen"! Je ziet er tenminste het plezier aan af. ;-D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig, wat heb jij er een mooie draai aan gegeven. Zo leuk hoe jij technieken toepast en er je eigen werk van maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Two beautiful and very personal interpretations !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Adrie, I have seen your paintings on the PADT blog. I really like your paraphrases of the Vermeer painting! Both of them are interesting, the techniques and colours you chose.

  BeantwoordenVerwijderen