zondag 6 september 2015

Gerrit

Gerrit de postduif.

Oud doek, zo eentje waar je lang aan hebt geschilderd en daarna alleen maar in een hoekje staat en nog nooit een plekje aan de muur heeft gehad. Daarvan heb ik inmiddels een hele hoek vol.
Maar daar ga ik gewoon lekker overheen. Eerst goed schuren en daarna een laag gesso met een kleurtje erdoor in dit geval een beetje zwart en toen had ik meteen duifgrijs en dat kwam goed uit het plan was een hele grote duif en verder had ik geen idee wat ik er mee zou gaan doen heb het maar laten gebeuren en zo kwam daar "Gerrit" de postduif .eerst ondergrond gemaakt met gesso en daarna met spons de lucht en de grond waar m'n duif op kwam te staan. Grote duif op vel papier getekend zodat ik op m'n doek niet te veel foute lijntjes zou krijgen en die uitgeknipt en de contouren met potlood op het doek gezet.De kop van Gerrit en Gerrit op de kastdeur ;-))


Alleen een duif was toch wel een beetje aan de kale kant en daar de duif per "Airmail" de post brengt heb ik er maar zo'n postrandje omheen geschilderd.


En klaar is Gerrit! 60x80cm op doek.
4 opmerkingen:

  1. Ik vind het zo leuk dat jij zonder vooropgezet plan lekker aan de gang gaat en dan wel ziet waar het uitkomt! Weer heel mooi gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk schilderij Adrie! Ik begon direct te glimlachen als ik het zag. Leuke details ook en fijn dat je de verschillende fases laat zien. Groetjes, Frieda

    BeantwoordenVerwijderen