donderdag 27 juni 2013

De meisjes van Vermeer

Bij  "painting from the Masters" staat voor de maand juni het "Meisje met de parel" van Vermeer als challenge op het programma. Ik heb de mijne ingestuurd maar het is geen nieuw werk deze had ik namelijk al in 2010 gemaakt en er zelfs....al kan je dat op de foto moeilijk zien een parel (nep hoor :-)) van een ketting van m'n moeder op geplakt.


Gemaakt in acryl op doek 40 x 40 CM.


 Vond het eigenlijk best leuk om te doen dus toen nog maar een van "zijn" dames op doek gezet, deze keer het Zigeunermeisje van Johannes Vermeer.


ook deze met acryl op doek 40 x 40 CM.

Had de portretjes eerst gewoon geschilderd maar vond het toen eigenlijk saai om naar te kijken en heb er toen maar wat anders mee proberen te doen. Het meisje met de parel heb ik in vieren gedeeld en d'r echt vier verschillende vlakken van gemaakt en bij het zigeunermeisje heb ik slechts een kwart van het doek van kleur veranderd, maar wel bij alle twee een portretje in het portret gemaakt.


maandag 17 juni 2013

Twisk

Zaterdag 15 juni werd er voor de 15e  keer in het leuke Noord-Hollandse dorpje Twisk een schilder dag georganiseerd. Je wordt ontvangen met koffie en krentenbrood en dan ontvang je een oranje vlaggetje waarvan het de bedoeling is dat je dat vast maakt aan een hek of iets dergelijks langs de kant van de weg waar je gaat zitten schilderen. Voor elke schilder 1 vlaggetje zodat de organisatie weet hoeveel lunchpakketjes er op die plek moeten worden gebracht...zo leuk! En dan komen ze tussen de middag langs met voor iedereen een bolletje met ham, bruin bolletje kaas, een krentenbol, een lekkere appel en koffie/thee of melk. En om half vier is het verzamelen in het dorpshuis waar het gemaakte werk tentoon wordt gesteld. 


aquarel, gemengde techniek met Inktense potloden en bruine inkt.


Nadat het de hele ochtend had geregend werd het toch tegen de middag droog en toen een beetje beschut plekje gezocht want er stond erg veel wind en ik was ook niet de enige op die plek het was een gezellige drukte :-)


sta zelf dus niet op de kiek maar de plek achter de verlaten ezel bij de rose tas (rechts op de foto)............ die is van mij :-)


donderdag 13 juni 2013

Volterra

Ben alweer bijna twee weken terug van een weekje vakantie en heb het nog steeds druk met het uitzoeken van al m'n foto's maar dat is best moeilijk kiezen tussen 450 foto's.
Ook heel veel foto's gemaakt van ouwe deuren om de volgende winter wat mee te gaan doen.
Heb in Volterra 1x zitten schilderen....binnen het was te koud jammer hoor.
Toen maar een foto gemaakt met m'n mobieltje van een oude scooter die daarop het erf stond en weer naar binnen om te schilderen.



en nu thuis ook nog steeds geen zomer dus ben maar weer binnen gaan schilderen vanaf een foto die ik daar heb gemaakt.


Aquarel 30x40 cm.