dinsdag 22 januari 2013

Blauwe kommetjes

Stilleven neer gezet met de schaaltjes uit de kast. Zet neergezet op een paar spiegel tegeltjes en een strookje gescheurd wit papier.
eigenlijk was de bedoeling om een patroontje van 1 van de kommetjes te herhalen in de achtergrond maar had die dag niet zoveel geduld en toen maar gewoon wat "blommetjes" uit het handje op een vel stevig papier getekend en met een mesje uit gesneden om als sjabloon te gebruiken. 


de bloemen aan de bovenkant zijn gemaakt door aquarelverf  te spuiten over het sjabloon, doe wat aquarelverf uit de tube in een klein spuit flesje wat water erbij goed schudden en klaar voor gebruik. Later wat lijntjes getekend met een pennetje met (Talens) teken inkt en door die vrijwel meteen na het tekenen in te spuiten met schoon water gaat de inkt uitlopen waardoor het geheel er wat speelser uit gaat zien...wel stuk keukenpapier bij de hand voor het geval de inkt teveel gaat uitlopen of daar waar je het niet wil hebben en dus meteen weg halen door te deppen.
30 x 40 cm op 300 grams papier met een medium fijne structuur.
5 opmerkingen:

 1. Esta fantástica esta obra, gracias por compartir la forma de trabajar, intentaré hacer algo siguiendo sus indicaciones

  BeantwoordenVerwijderen
 2. This is beautiful Adrie! The mirror is an excellent idea. I may just have to borrow the idea from you if that's ok.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thankx Ria, and of course you can use Thatcher idea with the mirror.

   Verwijderen
  2. Oops IPad! Not Thatcher but : that :-)

   Verwijderen