zaterdag 10 november 2012

Schraapsel

nu geen potlood gebruiken om te tekenen want anders blijven er lelijke randjes achter en gummen kan niet, ik teken met schoon water met een penseel op aquarel papier.....ik heb er maar een boompje van gemaakt..
schraap met een scherp mesje langs de punten van aquarel potloden zodat het "schraapsel" in de "natte" tekening valt (er naast op het droge papier is niet erg hoor..zie bij foto 3) het leukste is als er meerdere kleurtjes over elkaar heen worden gebruikt.
blaas nu (geen föhn gebruiken) al het overbodige schraapsel weg en de rest blijft achter in de "natte"tekening.
....heb er nog maar een "boompie" bij gezet...
sorry......ik sta even in de "versier stand" kan het niet laten om even te gaan "tutten" maar dat komt vast omdat het morgen Sint Maarten is en ik alweer uitkijk naar al die kinderen met zelf gemaakte lampionnetjes

3 opmerkingen:

 1. Zo leuk dit schraapsel schilderij. Een erg leuk idee zo met die aquarel potloden. Zag het schraapsel werkje van Sil al op CC. Ik gebruik ze zelden die aquarel potloden, maar misschien is dit wel een hele goede reden om ze uit de kast te halen
  Erg leuk Adrie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alweer zo'n geweldig idee, wat een leuk effect.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een grappig effect zeg, ga het meteen uitproberen Maar eerst je vorige blogpost lezen want dat ziet er ook al zo spannend uit!

  BeantwoordenVerwijderen