maandag 9 juni 2014

Tekenen in de tuin.

Warm in de tuin zelfs onder de parasol en ik kan niet "zomaar" zitten ik wil wat doen, dus tekenen......maar wat? En als ik toch onder de parasol wil blijven zitten moet het iets zijn wat vlak bij is, en jawel de Kliko's gaan het worden gewoon even kleine schetsjes maken met bister en een geslepen luciferhoutje als tekenpen.


4 opmerkingen:

 1. Hoi Adrie:) Tjemig wat een leuk idee! Zo simpel en toch heel mooi. Wat is trouwens bister? De kleur is heel mooi "oud". Fijne week met veel mooi weer en leuke ideeen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Renate, ja eigenlijk is er altijd wel wat om te tekenen soms denken we te ingewikkeld. Bister is gewoon teken inkt die gemaakt is van roet en teer van hout of walnotendoppen. Die mooie bruine tekeningen van Rembrandt die zijn daar ook mee gemaakt, dus het is al heel oud spul. Ik koop het altijd bij van Beek. Die verkopen het als korreltjes in een flesje daar doe je water bij tot flesje vol is (is klein flesje hoor) en dan heb je mooie bruine tekeninkt. Het is er tegenwoordig in meerdere kleuren maar de bruine blijf ik het mooist vinden. Het is niet watervast en dat maakt het juist zo leuk, beetje water er tegen aan zetten met een penseel en het vloeit. Het proberen waard Renate :-)

   Verwijderen
 2. Leuk je weer eens te zien Adrie, Bister ken ik goed, is erg leuk materiaal maar het vervaagt na een tijdje meen ik. Je koopt het bij ons in Frankrijk in de 'Gamma' en het wordt hier gebruikt om kleur aan blank hout te geven voordat het gelakt of gevernist wordt. Grappige tekening overigens!!!

  BeantwoordenVerwijderen