donderdag 31 januari 2013

Sterren op 't doek

Of ik een schilderij wilde maken voor m'n oudste zoon en schoondochter, het moest lekker groot...dus doek van een meter bij een meter gepakt en de kleuren grijs, creme en zilver een kroon en wat sterren en hoe...dat mocht ik zelf verzinnen. Heel leuk om te doen!! Opgebouwd uit heel veel dunne laagjes over elkaar maar wel zo dat je steeds ook de vorige laag bleef zien.


Toen de ondergrond naar m'n zin was heb ik sjablonen gemaakt van sterren en een kroon. De sterren zijn geschilderd maar ook zijn sommige geknipt uit b.v muziekpapier en 2 uit een straten kaart ("haar" oude straat naar "zijn"straat want ze gaan samen wonen en die 2 sterren met elkaar verbonden) en dan lekker op de "versier stand" en heerlijk stempelen en tamponneer kwast  aan de slag.


en ik hoop dat ze d'r samen lang naar kunnen kijken!



zondag 27 januari 2013

Helleborus

Poosje geleden wat vellen aquarel karton gekocht 1230 gram en moest even uitproberen of dat wel lekker zou werken.......en dat werkte toch lekker :-) kon heerlijk laagjes over elkaar tot heel donker maar met een schoon penseel en een stukje keuken papier kon ik ook weer dingen weg halen en oplichten ...dus helemaal happy met dit karton van Canson.


Helleborus.

dinsdag 22 januari 2013

Blauwe kommetjes

Stilleven neer gezet met de schaaltjes uit de kast. Zet neergezet op een paar spiegel tegeltjes en een strookje gescheurd wit papier.




eigenlijk was de bedoeling om een patroontje van 1 van de kommetjes te herhalen in de achtergrond maar had die dag niet zoveel geduld en toen maar gewoon wat "blommetjes" uit het handje op een vel stevig papier getekend en met een mesje uit gesneden om als sjabloon te gebruiken. 


de bloemen aan de bovenkant zijn gemaakt door aquarelverf  te spuiten over het sjabloon, doe wat aquarelverf uit de tube in een klein spuit flesje wat water erbij goed schudden en klaar voor gebruik. Later wat lijntjes getekend met een pennetje met (Talens) teken inkt en door die vrijwel meteen na het tekenen in te spuiten met schoon water gaat de inkt uitlopen waardoor het geheel er wat speelser uit gaat zien...wel stuk keukenpapier bij de hand voor het geval de inkt teveel gaat uitlopen of daar waar je het niet wil hebben en dus meteen weg halen door te deppen.
30 x 40 cm op 300 grams papier met een medium fijne structuur.




zondag 13 januari 2013

Mand met eitjes

Opdracht bij "paint and draw together" is deze keer een stilleven met een mandje met eieren van een franse schilder uit een grijs verleden.
Henri-Horace-Ronald-Delaporte die leefde van 1724 tot 1793.


Een kiek van een schilderij wat is gemaakt in 1788...ja en dan....
eerst maar eens tekenen en zien wat ik er dan mee kan doen.


toch maar weer gekozen voor aquarel op Canson / Montval 300 gram's papier 24 x 32 .

zondag 6 januari 2013

Ouwe schuit

Kreeg van iemand een hele ouwe foto om te proberen of ik hier een aquarel van kon maken. Nou moet zeggen dat deze niet echt makkelijk ging kon alles slecht zien op de foto maar soms is het ook wel prettig dat sommige dingen wat vaag zijn en dat je ook niet precies weet wat er allemaal aan boord van zo'n schip staat/stond en gewoon aan de gang gaat met kleine vormpjes en de kijker mag dan zelf verzinnen wat er allemaal te zien is.


Heb inmiddels al een hele vloot geschilderd.








Allemaal geschilderd in aquarel op Cornwall 450 grams papier van Hahnemuhle.
36 x 48 CM.