zondag 30 december 2012

Amaryllis

Kreeg van een vriendin paar dagen voor de kerst een mooi boeket met daarin 3 Amaryllissen en die zijn prachtig uitgekomen en heb toen ze volgens mij op z'n mooist waren snel een paar foto's van gemaakt om ze te kunnen schilderen. Maar ben niet echt iemand van het "bloemetjes"schilderen en moet me dan altijd vreselijk inhouden....om vooral niet van alles uit te proberen.....is me dus niet gelukt deze keer ;-) heb er weer van alles bij gepakt zoals m'n Inktense potloden en Inktense Blocks en toen lekker los met heel veel water.

zaterdag 22 december 2012

De kantwerkster

Kwam op het WereldWijdeWeb iets leuks tegen Paint and draw together, had daar al vaker rond gekeken en zag daar vaak leuke onderwerpen voorbij komen. Als ik het goed gezien heb plaatsen ze elke maand een nieuwe foto die je dan na moet schilderen of je eigen draai eraan geven.
Deze keer De Kantwerkster van Johannes Vermeer.


Leek me wel heel erg leuk om daar m'n eigen draai aan te geven en ging lekker met aquarel en
 "taart randjes" aan de slag heb alleen de kleuren Indigo en Sepia gebruikt.


en zo werd deze aquarel mijn eerste bijdrage bij paint and draw together.
Maar vond het zo leuk om te doen dacht wat kan mij het ook schelen...ik maak er nog eentje maar dan nu op een klein canvas doekje van 20 x 20 cm.


de kant werkster van Johannes er op getekend en bedacht te gaan plakken er lag nog zoveel papier op m'n werktafel en een grote pot met behang plaksel en heb alles met kleine gescheurde stukjes beplakt behalve haar gezichtje en handen.


als ik het er eenmaal op heb staan kijk ik niet meer naar het origineel en ga invullen heen met steeds dunne laagjes acryl en dan ook weer stukjes verf wegpoetsen zodat heel goed zichtbaar blijft wat er allemaal onder zit. En al lijken mijn "meisjes" helemaal niet meer op die van meneer Vermeer maakt mij niet uit...heb gewoon lekker zitten schilderen.




vrijdag 21 december 2012

kerst kaartje 2

toch nog maar een stapeltje kaartjes gemaakt op dezelfde manier als de vorige maar dan wel stap voor stap op de kiek gezet.....helemaal vergeten bij de vorige.


18 kaartjes geknipt uit stevig wit papier en daarna op elk vel in dezelfde volgorde een strookje inpak papier een strookje tekst (uit oud boek) een strookje muziek papier en gekleurd stukje uit een tijdschrift en een smal strookje goudpapier op geplakt.


met dezelfde mal als bij de vorige kerst kaart 2 maal een boompje om getrokken met potlood en alles buiten de boompjes van een kleurtje acrylverf voorzien. En toen lekker gaan stempelen met o.a. bobbeltjes (inpak) plastic een dopje an een flesje (voor de cirkels) en een stempel van een sneeuwvlok.


omdat er zoveel kaartjes op m'n werkblad lagen waren de achter kantjes vol verf vlekken komen te zitten en heb toen maar een velletje in een bijpassende kleur tegen de achterkant genaaid en het werd er eigenlijk alleen maar leuker door :-) een leuk extra randje. Labeltjes gemaakt met kerstwens en op de achterkant geplakt en klaar zijn m'n kaartjes.


Hele fijne feestdagen allemaal!




woensdag 12 december 2012

Kerstkaartje


Nu dus echt helemaal vergeten om foto's te maken van alle "tussen stapjes" was zo lekker bezig :-)
Heb vel stevig papier genomen en daarop stukken papier op geplakt uit tijdschriften. Toen een malletje gemaakt  van een simpel Kerstboompje en dat een paar keer met potlood over het plakwerk heen getekend. Alles buiten de boompjes een dun laagje acrylverf gegeven en er patroontjes over heen gestempeld. En als laatste alle boompjes en ballen van een stik randje voorzien onder de naaimachine. En klaar is m'n ondergrond die ik daarna op de PC  van een Kerst groet kan voorzien.
Wens jullie allemaal hele fijne feestdagen.

dinsdag 4 december 2012

Letters en spetters

Wel met letters maar geen spetters, maar rijmde zo leuk......vandaar.


2 pagina's uit een oud boek gescheurd en er wat op getekend en daarna alles rond de tekening wit geschilderd met acrylverf.


met verdunde bruine acrylverf de scheur randjes van de pagina's "oud"gemaakt.


2 stukken karton die wat groter zijn dan de bewerkte pagina's en daar de zijkanten op sommige plekken "stuk" gemaakt.


De bewerkte pagina's vast plakken op de ondergrond van karton en die ook een beetje kleur geven, ik heb dezelfde kleuren gebruik als op de pagina's wat wit een sterk verdunde bruin. Daarna als de lijm en de verf goed droog zijn het geheel onder de naaimachine doorhalen en wat sier randjes toevoegen.